מתחילים עבודה חדשה? אלה הזכויות שלכם

אין ספק שלהתחיל עבודה חדשה זה דבר מרגש, הזדמנות להתחיל משהו אחר ולעלות על אפיק תעסוקתי חדש שייקח אותנו לכיוונים חדשים. מרבית המעסיקים בהחלט רוצים בטובתם של העובדים ומבינים שכאשר עובד מרוצה הוא נאמן הרבה יותר לחברה ונותן מעצמו יותר, אבל בהחלט ישנם מקרים בהם עובדים לא מקפידים בעצמם לדאוג לכל הזכויות של העובדים שלהם במהלך העבודה, ועל כן אנו מאמינים שעל כל אחד להיות מודע לזכויות השונות שלו בעבודה ולדאוג שהוא מקבל את מה שמגיע לו. אם אתם לא ממש בטוחים מה מגיע לכם מבחינת שעות העבודה, זכויות סוציאליות ובאופן כללי מה מגיע לכם בתור עובדים חדשים ובאופן כללי, אנו רוצים לעבור בקצרה על הדברים המרכזיים שחשוב בהחלט לדעת ומעודדים אתכם להעמיק ולדעת בכל שלב מהן הזכויות שלכם ומהן חובות המעסיק כלפיכם. שיהיה בהצלחה!

שעות עבודה, הפסקות ומשמרות

ראשית חשוב לדעת שכל עובד זכאי ל-36 מנוחה בשבוע על פי דתו. עובד שיעבוד בימים הללו יתוגמל ב-150 אחוזים מהשכר הרגיל. כמו כן עובדים זכאים ל-45 דקות מנוחה ביום עבודה על כל שש שעות עבודה והפסקות שירותים קבועות בהתאם לדרישה.

עובדים דתיים זכאים לשעות היעדרות לצורך תפילה ועובדים שבני או בנות זוגם/ן משרתי מילואים זכאים לשעות היעדרות במהלך שירות המילואים. לצד כל הדברים הללו חשוב להכיר את הזכויות לגבי הפסקה לצורך הנקה לאימהות, חוק המנוחה בין ימי עבודה, מגבלות העסקה בשעות נוספות וביטול או קיצור משמרות.

מתחילים עבודה חדשה? אלה הזכויות שלכם

סביבת עבודה

שימו לב כי מדובר כאן על חוקים חשובים הקשורים בסביבת העבודה של כל עובד. בין היתר החוקים הללו מדברים על נושאים כמו התעמרות במקום העבודה, תנאים פיזיים הולמים בעבודה ושירותים תקינים ונקיים, הזכות לעבוד בישיבה, הגבלת רעש, מניעת עישון, שמירה על פרטיות העובד, איסור לשון הרע והטרדה מינית וכן שוויון בעבודה. חשוב מאד להכיר את הדברים הללו לעומק, במיוחד אם בנקודה מסוימת אתם מרגישים שפוגעים בכם בדרכים שונות.

חופשות

כמובן שכל עובד צריך חופשות מתוכננות או אקראיות לצרכים שונים אחת לכמה זמן וגם כאן יש שורה של זכויות וחוקים שדואגים לכך. שימו לב שיש חוקים ברורים לגבי ימי החופשה השנתית שמגיעים לכל עובד, לגבי חופשה ביוזמת המעביד, ניהול פנקס החופשה ודמי החופשה וכן לגבי חופשה ללא תשלום (נושא שעלה לכותרות מאז משבר הקורונה).

שינוי בתנאי העבודה

גם כאן החוק מגן על העובד באופן מסוים מפני שינויים שלא תלויים בו. כך למשל ישנה חובת שימוע לפני שינויים משמעותיים שיעשו כמו פיטורין או הרעה בתנאים וכן החוק מחייב שימוע או פיצויים כאשר עובד מעוניין לעזוב את עבודתו עקב שינויים שלא תלויים בו.

זכויות נוספות

שימו לב שעד לנקודה זו נגענו בדברים המרכזיים ממש על קצה המזלג מבלי לרדת לפירוט הספציפי של כל כלל וכלל. חשוב מאד לדעת שיש עוד הרבה מאד זכויות שכדאי להכיר כמו הסעות למקום העבודה ובחזרה או תשלום על הנסיעות, איסורים על הגבלת עובד מלעבוד אצל מעסיקים אחרים לאחר סיום התפקיד וכן תנאי עבודה ספציפית לאוכלוסיות מיוחדות כמו בני ובנות הגיל השלישי, מלצרים, עובדי חברות ניקיון ותחזוקה וכן הלאה.

אנו בהחלט ממליצים להכיר לעומק את כל החוקים והכללים, במיוחד את אלו הרלוונטיים לכם במקום העבודה החדש שלכם לפני שאתם מתחילים, ובעיקר להיות ערים לדברים חריגים המתרחשים שעשויים להעיד על כך שאתם לא מקבלים את כל הזכויות המגיעות לכם. בהצלחה!

 

נגישות